Pelit
Microsoftin Xbox Game Pass tarjoaa satoja pelejä

Microsoftin Xbox Game Pass tarjoaa satoja pelejä

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass on Xboxin pelaajille tarkoitettu tilauspalvelu, jonka kautta pelaajat pääsevät Xbox-pelien pariin. Se on siis Microsoftin oma pelikirjasto. Palvelun käytöstä tulee maksaa kuukausimaksua. Sen kautta on mahdollista ladata Xbox One ja Xbox Series X/S -pelejä. Palvelu avattiin vuonna 2017 eli se on ollut olemassa jo muutaman vuoden ajan.

Xbox Game Pass mahdollistaa niin vanhojen klassikoiden kuin uutuuksienkin lataamisen. Valikoimasta löytyy satoja pelejä, joita voi tarkastella Xboxin virallisten verkkosivujen kautta jo ennen palvelun tilaamista.

Palvelun voi tilata Xboxin sivuston kautta. Kukin pelaaja voi valita itselleen sopivimman palvelupaketin, joiden hinnat vaihtelevat pakettien laajuuden mukaan. PC:n pelaajat voivat ostaa PC-paketin, kun taas konsoleilla pelaaville on saatavilla oma pakettinsa.

Saatavilla olevat paketit ovat konsoli, PC, Ultimate, viimeisen ollessa arvokkain. Paketeista voi valita sen, joka vastaa omiin tarpeisiisi. Paljon pelaava hyötyy luonnollisesti eniten laajimmasta paketista.

Laaja pelivalikoima

Xbox Game Pass käsittää laajan pelivalikoiman. Kuukausimaksulla pääsee käsiksi satojen pelien valikoimaan. Siltä löytyvät kaikki suosituimmat, parhaat sekä uusimmat pelit. Palvelun kautta voi halutessaan selata pelkkiä äskettäin lisättyjä pelejä. Näin palvelun asiakkaat voivat jatkuvasti olla ajan tasalla tämän hetken pelijulkaisuista.

Strategia-kategoria pitää sisällään runsaasti suosittuja pelejä, kuten Age of Empires tai Fable-pelit. Strategiapelejä on saatavilla kaiken ikäisille. Peleistä onkin mahdollista suodattaa tiettyjen ikärajoitusten pelit. Näin jokainen löytää helposti itselleen sopivat pelit.

Suosituimmat-kategoria pitää sisällään ne kaikki legendaarisimmat pelit, joita pelataan eniten. Näitä ovat tietysti NHL- ja FIFA-pelit, Far Cry, Minecraft jne. Jos etsit suosituimpia pelejä, löytyvät ne täältä. Voit tarvittaessa selata pelivalikoimaa ennen tilauksen tekoa, jotta voit varmistaa, että suosikkipelisi on ladattavissa.

Pelivalikoiman pelit ovat täysimittaisia eli kun asiakas lataa pelin itselleen, pääsee hän pelaamaan sitä sen kaikilla kentillä ja muilla ominaisuuksilla. Kun peli on ostettu, asiakas lataa sen ja pääsee pelaamaan samantien.

Xbox Game Passin tärkeimpiä ominaisuuksia on monelle se, että palvelun kautta on mahdollista ladata Microsoftin omia pelejä, kuten Halo ja Gears of War. Microsoftilla onkin tiettyjä legendaarisia pelejä, joita ei pääse pelaamaan muilla konsoleilla.

Xbox Live Gold

Xbox Live Gold on maksullinen tilauspalvelu. Kun asiakas on tilannut itselleen palvelun, hän pääsee pelaamaan muiden pelaajien kanssa onlinessa. Palveluun kuuluu myös pelien maksuton lataaminen joka kuukausi.

Gold-palvelun tilaajille tarjotaan erikoistarjouksia sekä muita etuuksia. Heidän on myös mahdollista liittyä pelikokouksiin muiden pelaajien kanssa. Tähän kuuluu myös kommunikointi muiden pelaajien kanssa sekä joitain sosiaalisia ominaisuuksia.

Gold-palvelun tilaajat saavat kuukausittain kaksi maksutonta peliä. Tämä kuuluu palvelun erityisetuihin.

Palvelun hyötyjä

Palvelun asiakkaat pääsevät pelaamaan uusia pelejä jopa heti niiden julkaisupäivänä. Xboxin verkkosivusto antaa asiakkaille mahdollisuuden tutkia, mitä uusia pelejä on luvassa.

Xbox Game Passiin kuuluu myös EA Play. Tämän avulla pelaajat pääsevät pelaamaan EA:n tunnetuimpia ja parhaimpia pelejä. Lisäksi pelaajilla on mahdollisuus pelien sisäisiin palkintoihin ja päästä kokeilemaan uusia, valikoituja pelejä. EA Play antaa myös asiakkaille 10 prosentin alennuksen pelien digitaalisista ostoista.

Xbox Game Pass on myös mobiililaitteiden käyttäjien käytettävissä, sillä ladattavissa on mobiilisovellus. Sen avulla on mahdollista tilata ilmoitukset uusista peleistä, jolloin pelijulkaisut eivät mene sivu suun. Sovelluksella pääsee myös selaamaan pelikirjastoa ja asentaa pelejä joko Xboxiin tai tietokoneelle.

Xbox-pelien pelaajille on siis saatavilla todella monipuolinen valikoima pelejä. Konsolipelien suosio ei ole laantunut eikä sen suosio näytä laantuvankaan. Ajanvietteenä pelataan kuitenkin paljon muunkinlaisia pelejä. Jos rahapelit kiinnostavat ja haluat valita talletuksiin ja kotiutuksiin mahdollisimman turvallisen maksutavan, kannattaa katsoa Zimpler-kasinot listattuna.

Suosio

Xbox kuuluu maailman suosituimpiin pelikonsoleihin ja odotetusti Xbox Game Pass onkin suosittu ympäri maailman. Vuoden 2020 huhtikuulle laskettiin yli 10 miljoonaa tilaajaa. Saman vuoden syyskuussa tilaajia oli jo 15 miljoonaa. Tammikuussa 2022 luku oli kasvanut 25 miljoonaan tilaajaan.

Microsoft tunnetaan Sonyn kovana kilpailijana ja sen oma pelikirjasto sisältääkin laajasti pelejä pelifanaatikoille. Xbox Game Pass tarjoaa pelit sekä yksin pelaajalle että heille, jotka haluavat pelata muiden kanssa verkossa. Se tarjoaa pelit erilaisiin pelimieltymyksiin.